Bunny the Killer Thing

Bunny the Killer Thing

Arvio: 1/5

Aluksi faktat. Bunny the Killer Thing on suomalainen kauhukomedia, jossa puhutaan myös englantia. Elokuva on kuvattu pääosin Kainuussa amatöörivoimin ilman Elokuvasäätiön tukea. Bunny the Killer Thing on saanut huomiota ulkomailla, ja sitä levitetään Suomessa peräti 40:llä valkokankaalla. Elokuva on myyty useampaan maahan.

Sitten juoni. Joukko nuoria, osittain ulkomaalaisia päätyy römpöttelemään talviaikaan samaan mökkiin. Porukkaa saapuu terrorisoimaan ja tappamaan olento, joka on osittain jänis ja osittain mies. Valtavaa penistään heiluttava hirviö himoaa kaikkea, mikä muistuttaa naisen sukupuolielintä.

Sitten muutama selvennys. ”Huomio ulkomailla” tarkoittaa sitä, että elokuvaa on esitetty muutamalla maailman tuhansista elokuvafestivaaleista. ”Myyty useampaan maahan” tarkoittaa sitä, että Bunny the Killer Thing on katsottavissa muutamasta nettipalvelusta. Juonikuvio saattaa kuulostaa hauskalta sopivasti kännissä, ja satanenkin lisätuloa on satanen tyhjää enemmän.

Sen sijaan Bunny the Killer Thingin esittämistä Suomessa 40:llä valkokankaalla en osaa selittää. Kyse täytyy olla jonkinlaisesta vedätyksestä tai kiristyksestä. Elokuvan katsojapotentiaali on nimittäin hyvin lähellä nollaa.

Enkä nyt tarkoita amatöörimäistä toteutusta, joka ulottuu kaikkeen muuhun paitsi siedettävään kuvalliseen ilmaisuun. Enkä tarkoita elokuvan aihetta tai naisvihaa, joka tuskin on tahallista. Bunny the Killer Thing ei nimittäin nouse sille tasolle, että sen tekijöiden uskoisi pystyvän tarkoitukselliseen naisvihaan.

Elokuvan tekijöiden mielestä ”pillun” hokeminen ja tissit vain todella ovat hauskaa läppää, joka naurattaa muitakin. Tai kuolleen naisen raiskaaminen. Tai se, että joku on mustaihoinen ja vieläpä homo. Tai se, että juodaan viinaa. Tai tissien näyttäminen. Ei muuten naurata.

Ongelma ei ole huono maku, vaan huono maku ilman mitään pointtia. Bunny the Killer Thing on kuin koulupoikien härski vitsi, joka naurattaa kyllä kaveriporukassa, mutta jolla ei pitäisi kiusata muita.

Suosittelen Bunny the Killer Thing -testiä. Sano ääneen sana ”kyrpä”. Mikäli tämä saa sinut nauramaan ääneen, Bunny the Killer Thing saattaa olla elokuvasi. Huomaa kuitenkin ikäraja K16, joka tässäkin tapauksessa tarkoittaa siis alaikärajaa.

Lopputekstien jälkeen nähtävässä jaksossa ei ole mitään järkeä siinäkään, mutta se ei enää tunnu henkilökohtaiselta loukkaukselta katsojaa kohtaan. Siinä sentään on kaunis alaston nainen, jota ei raiskata tai tapeta.

Ohjaus: Joonas Makkonen. Päärooleissa: Enni Ojutkangas, Matti Kiviniemi. Tyylilaji: kauhukomedia. K16.