Cat Stevens on taas ok Yusuf Islamille

1970-luvun alussa brittimuusikko Cat Stevens oli maailmankuulu ja julkaisi hittialbumin toisensa perään. Sitten hän kääntyi muslimiksi, vaihtoi nimensä Yusuf Islamiksi ja likipitäen katosi musiikkimaailmasta vuosikymmeniksi. Tuona aikana hän keskittyi hyväntekeväisyys- ja opetustyöhön.

Yusuf palasi levytysstudioon muutama vuosi sitten, ja viimein tällä viikolla hän aloitti Lontoosta maailmankiertueen. Nyt, 66-vuotiaana, hän etsii tasapainoa kahden identiteettinsä välille ja käyttää rinta rinnan Yusufin ja Cat Stevensin nimiä sekä keikoillaan että levyillään.

- Ne jotka haluavat muistaa minut Cat Stevensinä, tervetuloa. Ne jotka tahtovat tuntea minut Yusufina, samaten.

Yusuf kertoo paluunsa herättäneen uskonnollisissa piireissä epäilyjä, mutta hän ei näe ristiriitaa vakaumuksensa ja lavaesiintymisten välillä.

- Sain kritiikkiä muslimiyhteisöltä, että miksi alan taas soittaa. Minä sanon siihen: kuunnelkaa, tämä on osa islamilaista sivilisaatiota, mutta olemme menettäneet yhteyden siihen, kadotimme eloisan suhtautumisemme elämään ja kulttuuriin.

Yusuf esittää kiertueellaan myös vanhoja hittejään, kuten Wild Worldin, Moonshadowin ja Peace Trainin, jonka mukaan koko kiertuekin on nimetty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.