Charlie Wilsonin sota

Dvd-uutuus Charlie Wilsonin sota (Charlie Wilson's War) ei tainnut kovin kummoisesti menestyä Suomen elokuvateattereissa. Näin siitä huolimatta, että ohjaaja Mike Nichols on yleensä ollut laadun tae ja elokuvan päärooleista löytyy kaksi kovan luokan Hollywood-tähteä ja arvostettu laatunäyttelijä.

Politiikka on yhtä biletystä

Ehkä elokuvan aihe ei kuulosta kiinnostavalta. Politiikka ei ole maailman seksikkäin leffateema, ja "perustuu tositapahtumiin" vain vähentää katsojan uteliaisuutta. Harmi, sillä Charlie Wilsonin sota on todella viihdyttävä ja hauska elokuva.

Kongressiedustaja Charlie Wilson (Tom Hanks) on rehellinen ja älykäs poliitikko mutta eniten häntä kiinnostaa viina, kevytkenkäiset naiset ja toisinaan huumeetkin. Wilsonin politiikassa tärkeintä on tulla valituksi uudelleen. Se on ollut jo pitkään itsestäänselvyys, joten velvollisuudet eivät miestä paljoa paina.

Wilson kaatoi Berliinin-muurin

1980-luvun alussa Wilson kiinnostuu Afganistanin tilanteesta. Paikalliset taistelivat neukkukommunisteja vastaan suurella tahdolla mutta surkeilla varusteilla. Wilson pistää pystyyn salaisen afgaanisotilaiden avustusjärjestelmän, jonka viulut maksaa USA. Tuekseen Wilson saa omapäisen CIA-agentin ( Philip Seymour Hoffman) ja kommunisteja vihaavan rikkaan teksasilaisnaisen ( Julia Roberts). Wilson oli hyvin merkittävä vaikuttaja Neuvostoliiton kaatumisessa, vaikka sitä ei juuri kukaan tuolloin aikoinaan tiennytkään.

Antakaa Charlie Wilsonin sodalle mahdollisuus. Ette joudu katumaan sitä.