Chickenfoot - Chickenfoot

CHICKENFOOT
Chickenfoot
Ear Music
Jos laulaja Sammy Hagarin aikainen Van Halen kolahtaa, uppoaa myös Chickenfootin debyytti takuuvarmasti. Hagarin, ex-Van Halen -basisti Michael Anthonyn, Red Hot Chili Peppers -rumpali Chad Smithin ja kitaristinero Joe Satrianin superbändi jatkaa suunnilleen siitä, mihin Van Halen Hagarin viimeisellä levyllä, vuonna 1995 julkaistulla Balancella jäi.

Chickenfootin esikoinen on tosin tuohon suht' hengettömään hard rock -pökäleeseen verrattuna huomattavasti svengaavampi tuttavuus. Varsinkin jos pääsee yli Hagarin sanoituksia aina jossakin määrin riesanneesta tyhjäpäisyydestä.

Erittäin pätevänä kitaristina alan piireissä tunnettu Satriani käskyttää kuusikielistään välillä yllättävänkin paljon Eddie Van Halenin tyylisesti.

Ei Chickenfoot mikään uusi Led Zeppelin ole, vaikka Hagar taannoisessa haastattelussa niin möläyttikin, ja vaikka sen riveistä vakuuttavaotteista konkarikaartia löytyykin.

Onpahan vain rennosti kulkevaa hard rockia, joka on kuin luotu soundtrackiksi Margarita-drinkkien kumoamiselle aurinkoisena hellepäivänä.

JUHO HÄMÄLÄINEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.