Chris Cornell - Scream

CHRIS CORNELL Scream

Interscope Kun kuulin ensimmäisen kerran Soundgardenista ja Audioslavesta tutun rokkikukko Chris Cornellin uuden Part Of Me -sinkkulohkaisun, meinasin lirauttaa pöksyyn silkasta riemusta.

Rokin kähein ääni (ja ulkonäkö) yhdistettynä r'n'b-übertuottaja Timbalandin soundeihin ei voi olla kovin takalistosta. Silti miehen kolmas sooloalbumi Scream on pettymys. Vaikka rokki- ja räppimaailmojen yhdistäminen ei kovin omaperäistä olekaan, tällä kombolla olisi ollut aineksia vaikka mihin.

Nyt Timbaland vaikuttaa kaivaneen laatikonpohjalle jääneet jämätaustansa esille, ja raspikurkku Cornell kuulostaa lähinnä kuohitulta itseltään.

On Screamilla toki hetkensä, kuten erinomaisesti ruuvailtu, jalkoja hytkyttävä Part Of Me ja pari kaunista balladia, Long Gone etunenässä. Loppuosa lörähtääkin sitten kummalliseen pimentoon, syntsat jauhavat ja särökitarat ulvovat, mutta mitään ei silti oikein tapahdu.

Vaikka se onkin hieman tuhmasti sanottu, Chris on kuin köyhän miehen Justin Timberlake (joka laulaa taustat yhdessä kappaleessa).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.