Circus Uusi Maailma vaihtoi nimensä – syy kv-markkinoissa

Jyväskyläläinen esittävän taiteen ryhmä Circus Uusi Maailma vaihtaa nimensä. Ryhmä toimii jatkossa nimellä Company Uusi Maailma. Syy muutokseen on siinä, että sirkukseksi määrittyminen on osoittautunut ongelmalliseksi varsinkin kansainvälisessä markkinoinnissa.

Syksyllä Company Uusi Maailma solmi sopimuksen esittävien taiteiden agentuurin Sophie's Entertainmentin kanssa. Sopimuksen myötä mahdollisuudet esiintymisiin ulkomailla lisääntyvät, eikä ryhmän nimellä haluta antaa väärää signaalia.

Alun perin "puhtaasti" nykysirkustoimintaan valjastettu ryhmä on sittemmin alkanut valmistaa myös teoksia, joissa sirkuslajeja on vain vähän tai ei ollenkaan. Esimerkiksi alkukeväästä ensi-iltaan tulevassa Company Uusi Maailman Maailma X -elokuvassa on Hakkaraisen mukaan sirkusta "ehkä promille".

– Tämä meidän taiteemme tuppaa etääntymään yhä kauemmaksi siitä, minkälaista nykysirkus nykyään yleensä on, sanoo Company Uusi Maailman johtaja Seija Hakkarainen.

Seuraavat Company Uusi Maailman esiintymiset ulkomailla ovat maaliskuussa, kun ryhmä esittää Globally Wanted -teoksensa neljä kertaa Jackson's Lane -teatterissa Lontoossa.

Globally Wanted kantaesitettiin syksyllä 2011 Huoneteatterissa Jyväskylässä. Toistaiseksi sitä on esitetty Suomen lisäksi Ruotsissa ja Saksassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .