Circusfolk - Making Faces

CIRCUSFOLK Making Faces (Pretty Little Hairdo)Helsinkiläinen Circusfolk ilmoittaa olevansa progressiivinen rockorkesteri niin hyvässä kuin pahassakin. Enimmäkseen se on sitä hyvässä. Melodioissa ja kappalerakenteissa on kunnianhimoa, ja tunnelma on nostettu teknisen osaamisen esittelyä tärkeämmäksi.

Musiikillisesti Circusfolk on saman sukupolven progeilija kuin Porcupine Tree. Se ei suostu minkään historiallisen koulukunnan perinteenjatkajaksi, vaan kumartaa yhtä syvään psykedeeliselle trippailulle kuin 80-luvun aikuisprogellekin ja lisää sekaan vielä vaikutteita indierockin kaltaisista uudemmista musiikkivirtauksista. Tämä kiteytyy The Fool -biisissä, joka kuulostaa puoliväliin asti Marillion-parodialta, mutta lähtee sitten tyystin toisille poluille.

Näkemystä siis on, ja on myös hyviä biisejä, mutta tunnelmatasolla levy jää puolitiehen. Soundeissa soisi olevan enemmän särmää ja laulussa karismaa. Pahasta ei olisi sovituksellinen radikalismikaan, nyt esimerkiksi alttoviulu tyytyy turhan usein kutomaan äänimattoa kitaroiden taustalla. Muuten lupaavalta levyltä jäävät puuttumaan nerous ja hulluus.

MARKUS MATTLAR

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.