Cleaner

Ensin huonot uutiset. Renny Harlinilla ei mene Hollywoodissa hyvin. Edellinen hitintapainen oli Deep Blue Sea vuonna 1999. Sitten hyvät uutiset. Dvd-uutuus Cleaner on paras Harlin-elokuvan kymmeneen vuoteen. Harmi, että se meni USA:ssa ja lähes kaikkialla muuallakin suoraan dvd-levitykseen.

Murhan jäljet halutaan piiloon

Entinen poliisi Tom Cutler ( Samuel L. Jackson) on nykyään tarkkaan erikoistunut siivooja. Kun ihminen on kuollut ja ruumis on viety pois, Cutler siivoaa veren ja muun biomateriaalin pois. Cutlerin vaimo on murhattu. Hän on teinitytön ( Keke Palmer) yksinhuoltaja.

Cutler kutsutaan paremman luokan asuntoon verijälkiä siivoamaan. Keikka vaikuttaa normaalilta. Mutta kun Cutler palaa asuntoon ja puhuu emännän ( Eva Mendes) kanssa, nainen ei tiedä verijäljistä ja Cutlerista yhtään mitään. Sen sijaan hänen aviomiehensä on kadoksissa...

Loppu pielessä, kaikki pielessä

Juoni kuulostaa tarpeeksi kiinnostavalta herättääkseen mielenkiinnon. Ikävä kyllä käsikirjoittaja Matthew Aldrich sekoaa omaan pikkunäppäryyteensä. Loppuratkaisu on yksi järjettömimmistä ja ärsyttävimmistä aikoihin. Kun kässäri pettää, hyvätkään näyttelijät eivät auta.

Renny Harlin on ilmiselvästi katsonut CSI-sarjoja, mistä hän on napannut Cleanerin visuaalisen tyylin. Renny on kuin Venäjän Euroviisu-voittaja: hän yrittää aivan liikaa. Cleaner ei ole läheskään niin näppärä elokuva kuin se luulee olevansa. Mutta päinvastoin kuin Harlinin edelliset tuotokset, The Covenant ja Manaaja - alku, Cleaner sentään on ihan oikea elokuva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.