Company Uusi Maailman Maailma X -elokuva ensi-iltaan toukokuussa

Company Uusi Maailman Maailma X -lyhytelokuvan ensi-ilta on 9. toukokuuta ylioppilastalo Ilokivessä Jyväskylässä. Ohjaaja Seija Hakkaraisen mukaan "kyseessä on surrealistinen epäsirkuselokuva, joka on kuvaus eräästä todellisuudesta".

Hakkaraisen ohella Maailma X:n toinen keskeinen tekijä on Jukka Kaikkonen, joka on muun muassa säveltänyt elokuvan musiikin. Leikkaus on Hakkaraisen ja Kaikkosen, kuvaus Oskar Revon.

Maailma X on 35-minuuttinen elokuva, joka on kuvattu pääosin Jyväskylän Kankaan entisessä paperitehtaassa.

Alkusysäyksen Maailma X sai reilu vuosi sitten, kun elokuvan idea sijoittui toiseksi pohjoismaisessa Keskipohjolan elokuvaideakilpailussa Norjan Trondheimissa. Alunperin Maailma X:n ensi-illan piti sijoittua Trondheimin tämänvuotiselle lyhytelokuvafestivaalille, mutta valmistuminen venyy tapahtuman yli. 24. huhtikuuta Norjassa nähdään elokuvan traileri eli esittelypätkä.

Jyväskylässä Maailma X:ää esitetään keväällä kolme kertaa. Elokuva nähdään ylioppilastalo Ilokivessä 9., 14. ja 21. toukokuuta.

Company Uusi Maailma (entinen Circus Uusi Maailma) on jyväskyläläinen esittävän taiteen ryhmä. Ryhmälle myönnettiin vastikään Jyväskylän kaupungin vuoden 2015 kulttuuripalkinto.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .