Cosmo Jones Beat Machine: Skunkadelicatess

Cosmo Jones Beat Machine

Skunkadelicatess

Karkia Mistika Records

Arvio: 5/5

Ankarasti röyhtäisyllä lähtevä Skunkadelicatess esittelee estetiikkansa heti kättelyssä. Cosmo Jones Beat Machinen viides albumi on säröllä joka saumasta: se rutisee, räiskyy, kolisee, nitisee ja poksuu. Kaiken ytimessä on pakottava rytmi, joka etenee panssarijunan päättäväisyydellä.

Soundi, jossa on sama pistävä aromi kuin salamipizzassa tai sukkamehussa, menee ensimmäisenä oikeaan nilkkaan, josta se kiipeää lantioon ja niskalihaksiin. Skunkadelicatess on levy, jota tanssitaan tai vähintään nyökytellään.

Myös Astro Can Caravan -yhtyeestä ja Faaraona tuttu Pekka Pirttikangas laulaa kurkusta mouruten ja runsaalla säröllä. Lähin kotimainen samaa kultaa kaivava solisti lienee Tuomari Nurmio.

Valkoisen miehen bluesista ammentava soundi on velkaa Tom Waitsin ja Captain Beefheartin kaltaisille nyrjähtäneen rytmimusiikin pioneereille. Savolaisten ote on kokonaisuutena kuitenkin huomattavasti suorempi ja aggressiivisempi. Biiseihin ei jätetä ylimääräistä ilmaa, ja sähkökitarat ovat äänessä kautta matkan.

Sähkökitaravetoiset biisit ovat perusluonteeltaan hyvin samantapaisia ja seuraavat toisiaan ilman taukoja. Vain reilun puolen tunnin levy on rakennettu viisaasti siten, että se loppuu juuri ennen kuin käy liian tutuksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.