Costi - Once in a blue moon

COSTI
Once in a blue moon
Coto Records
Once in a Blue Moon on Costin uusin albumi sitten vuoden 2000. Se on myös näköalapaikka kokeellisen matkan varrella, joka toivottavasti jatkuu.

90-luvun alusta Costi on tehnyt poppia erilaisin vaikuttein, herkkiä balladeja, tangon sävyjä, elektronista leikkiä. Once in a Blue Moon sisältää lounge-musiikkia ja elektronista poppia. Edellisten levyjen tapaan se on omaleimaisuudessaan ja avoimuudessaan ihailtava, mutta kokonaisuutena hieman raaka ja itseään toistava.

Pääsääntöisesti hitaiden biisien soundimaailma on mystinen ja johdatteleva, kaukana luomusta, vaikka mukana on arkista astioiden kilinää, aito klarinetti, perinteinen kitara.

Sanoitukset eivät mene yhtä syvälle; niistä puuttuu konkretia, joka näyttäisi maailmat kuulijalle. Abstraktille tasolle ja kliseiden jalkoihin jäävä selostus ei herättele, vaan suhisee omaa lauluaan jossain kaukana soitannan taustalla. Terävämpiäkin sanoituksia Costilta on kyllä kuultu, tosin suomeksi. Olisiko parempi pysyä siinä ja jatkaa samaa polkua laelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.