Da Vincin viola organista soi elokuussa Mäntässä

Mäntän Musiikkijuhlilla 6.–10.8. kuullaan klassisen pianomaailman tähtiä vasta avatun Serlachius-museo Göstan paviljongin ympäristössä. Tänä vuonna juhlille saapuu myös ainutlaatuinen soitin: Leonardo da Vincin piirustusten innoittamana rakennettu viola organista. Ensimmäistä kertaa Suomessa kuultava soitin soi Mäntän kirkossa lauantaina 9. elokuuta kello 12.

Renessanssinero Da Vinci suunnitteli viola organistan – jousisoittimen, joka on samalla myös kosketinsoitin – yli 500 vuotta sitten, mutta sitä ei rakennettu hänen elinaikanaan. Puolalainen pianisti Slawomir Zubrzycki rakensi soittimen piirustusten pohjalta ja kiertää tällä hetkellä konsertoimassa ympäri Eurooppaa.

Musiikkijuhlat alkavat avajaiskonsertilla 6. elokuuta. Solistina on pianisti Anna Vinnitskaya, Kuningatar Elisabeth -kilpailun voittaja vuodelta 2007. Hän esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa.

Juhlaviikon muita esiintyjiä ovat mm. pianisti Laura Mikkola sekä tämän vuoden Nuoret taiteilijat, pianistit Johannes Piirto ja Tuomas Kyyhkynen.