Dark Floors

Dvd-uutuus Dark Floors tunnetaan myös nimellä Lordi-elokuva, vaikka se ei olekaan Lordi-elokuva. Dark Floors on hyvin perinteinen kauhuelokuva. Lordi itse esiintyy pääpiruna kohtalaisen pienessä sivuroolissa. Lordin musiikkia kuullaan ensimmäistä kertaa vasta lopputekstien alkaessa. Varmuuden vuoksi todettakoon, että elokuva on kokonaan englanninkielinen.

Lordi vain sivuroolissa

Lordia elokuvassa on se, että Dark Floors toteuttaa Tomi Putaansuun pitkäaikaisen toiveen päästä tekemään ihan oikeaa kauhuelokuvaa. Dark Floors on ihan oikea kauhuelokuva. Ei tosin kovin hyvä sellainen.

Autistisen tytön ( Skye Bennett) tomppeli-isä ( Noah Huntley) aikoo vielä lapsensa pois sairaalasta. Mutta kun he ja pari muuta tyyppiä pääsevät ulos sairaalan hissistä, jotain outoa on tapahtunut. Toimivan sairaalan tilalla on ruumiita, rappiota ja Lordi, Kita, Amen, Ox ja Awa. Juoni ei ole omaperäinen tai looginen mutta sopii tähän tyylilajiin.

Hyvä yritys, ei sitten muuta

Dark Floorin parasta antia on sen visuaalinen ilme. Ohjaaja Pete Riskillä ei ole ollut käytössään Hollywood-budjettia mutta jälki on silti komean näköistä. Ikävää, että se koskaan johda mihinkään kovin mielenkiintoiseen, pelottavasta puhumattakaan. Nimi Dark Floors on hyvin osuva, sillä juuri sitä elokuva tarjoaakin: pimeitä käytäviä.

Kauhu on lähinnä yllättäviä kovia ääniä, ruumiita ja mitä lie zombeja. Verellä ei herkutella. Dark Floors ei ole täysi floppi, vaikka moni sitä etukäteen pelkäsikin. Dark Floors on todiste siitä, että huonoja kauhuelokuvia osataan tehdä Suomessa siinä missä USA:ssakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.