Deathchain Ritual Death Metal

Deathchain onnistuu kuudennella levyllään todennäköisesti karkottamaan loputkin sen alkuaikojen reippaan thrash metalin ystävistä. Levy levyltä enemmän death metalin suuntaan mennyt bändi on joidenkin mielestä menettänyt kiinnostavuutensa samalla kun sen ilmaisuun on tullut yhä tummasävyisempiä ja vakavampia vivahteita.

Ritual Death Metal esittelee jälleen uudistuneen Deathchainin, nyt mukana on aiempaa enemmän melodioita ja jopa blackmetalia. Materiaali on synkkää, mutta ei vakavaa. Bändillä on jopa alkuaikojaan enemmän virne suupielessä.

Deathchain taitaa tahallaan ärsyttää genrepuristeja sotkemalla eri tyylejä keskenään. Bändi on musiikkinsa kanssa tosissaan, mutta ei välttämättä hirveän vakavissaan. Läskiksi hommaa ei missään vaiheessa lyödä, mutta kyllähän se naurattaa kun tarjolla on esimerkiksi moniäänisiä örinästemmalauluja.

Ritual Death Metal on harvinaisen omaperäisen kuuloinen death metal -levy ja hieno osoitus Deatchainin kyvystä luoda nahkansa yhä uudelleen ja viedä musiikkiaan entistäkin äärimmäisempiin suuntiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.