Desperdon taru

DESPERON TARU

(THE TALE OF DESPEREAUX)

On hienoa, että koko perheelle sopivia animaatioelokuvia ilmestyy jatkuvasti, mutta joku voisi kokeilla joskus siinäkin tyylilajissa jotain uutta. Myös Kate DiCamillon lastenkirjaan perustuva Desperon taru on koottu kovin tutuista aineksista.

Dorin kaupungissa vuoden suurin juhlapäivä on niin sanottu soppapäivä. Paikallinen mestarikokki tekee herkullista keittoa niin Dorin kuninkaallisille kuin rahvaallekin. Meriä kiertänyt rotta pilaa vahingossa soppapäivän ja aiheuttaa kuningattaren kuoleman. Kuningas kieltää keitot ja rotat koko valtakunnassa. Prinsessatyttärensä hän sulkee lukkojen taakse, jotta tälle ei tapahtuisi mitään pahaa.

Juuri tuolloin syntyy hiiriperheeseen poika, joka saa nimen Despero. Suurikorvainen Despero ei alistu hiiren perinteiseen kohtaloon. Oikeamielinen Despero ei pelkää mitään. Hän päättää pistää Dorin asiat jälleen järjestykseen.

Jälleen kerran eläinyhteisön nuori kapinallinen ryhtyy sankariksi. Aluksi häntä epäillään, lopussa... Onneksi elokuva on visuaalisesti hieman omaperäinen, eikä yritä matkia Disneytä ja Pixaria. Jos esimerkiksi uusi Bolt-animaatio näyttää muoviselta, Desperon taru on kuvainnollisesti veistetty puusta.

Kuten lastenelokuvissa tapana on, tarinan opetus väännetään rautalangasta. Pelossa ei kannata elää, sillä siten elämä menee hukkaan. Oikeudenmukaisuutta pitää puolustaa aina, vaikka se joskus vaikeaa onkin. Asia pihvi.

Ohjaus: Sam Fell, Robert Stevenhagen. Pääosissa (dubbaus): Jasper Pääkkönen, Miia Nuutila, Tom Pöysti. Tyylilaji: koko perheen elokuva (K7).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.