Dwnstrs – Ghost Memoir

Aiemmin Downstrairs-nimellä toiminut helsinkiläisnelikko korostaa uuden musiikillisen ajan alkua yhtyeen elämässä pudottamalla turhat vokaalit pois nimestään. Nyt julkaistu Ghost Memoir on tupla-albumin toinen osa, ensimmäinen osa Satanic Adventures of Hector julkaistiin joulukuussa.

Downstrairs-nimen aikoihin bändin saattoi nähdä jonkinlaisena Disco Ensemblen hengenheimolaisena, kun levy-yhtiökin oli sama, mutta nykyisellään bändit ovat musiikillisesti hyvin kaukana toisistaan. Ghost Memoir on suttuinen ja kieroutunut matka likaisille syrjäpoluille, jossa basso jauhaa staattista riffiä halpisurkujen kirkuessa päälle. Ajoittain mieleen lipuu muistikuvia Pink Floydin hapokkaimmista hetkistä ennen hittilevyjä.

Albumille äänitetyt kappaleet on kuulemma tehty biisi päivässä -periaatteella ja sen kuulee. Maanisen jumituksen sekaan on kuitenkin eksynyt todella mukaansa tempaavia tarrapintoja, joiden varassa levyn kokonaisuus kantaa. Parhaiten mieleen jää nimibiisi Ghost Memoirin jämäkkä jumputus ja Tom Waitsin mieleen tuova Tenderneck.

Juha Luomala

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.