ENNEN AIKOJAAN

ENNEN AIKOJAAN

(GET LOW)

Robert Duvall on pääosassa Aaron Schneiderin ohjaamassa ja Chris Provenzanon sekä C. Gaby Michellin käsikirjoittamassa periodidraamassa Ennen aikojaan. Duvall esittää partaista, Tennesseen metsissä asustavaa Felix Bush -nimistä erakkoa 1930-luvun lamakauden todellisuudessa.

Tosipohjaisessa tarinassa vanheneva Felix päättää järjestää itselleen ennenaikaiset hautajaiset kuullakseen kaikki itseensä liitetyt tarinat. Tilaisuutta järjestelemään hän kutsuu paikallisen hautajaistoimiston pitäjän Frank Quinnin ( Bill Murray) ja tämän apulaisen Buddyn ( Lucas Black).

Mukana on myös Felixin entinen tyttöystävä Mattie ( Sissy Spacek). Felix haluaa tehdä sovinnon menneisyyden kanssa, paljastaa salattuja ja kohtalokkaita asioita, jotka tulevat unikuvien ja muistojen myötä mieleen.

Ennen aikojaan on hiljalleen etenevä, westernin kaikuja hakeva tunnelmapala, jota sävyttää David Boydin tasokas kuvaus ja runsas musiikin käyttö. Tarinassa on melankolista koskettavuutta ja Aaron Schneider ohjaa säästeliäästi kerronnan pääpainon ollessa hyvissä näyttelijätöissä.

Erityisesti Bill Murray vakuuttaa hautausurakoitsijana. Robert Duvall on tapansa mukaan erinomaisen hyvä yksinäisen ja mietteliään partasuun roolissaan ja Sissy Spacek pilkahtaa piristämässä keronnallista kokonaisuutta.

JARMO VALKOLA

Ohjaus: Aaron Schneider. Rooleissa: Robert Duvall, Sissy Spacek, Bill Murray, Lucas Black. Tyylilaji: komedia, draama (K 11).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.