Edesmenneelle David Bowielle viisi Grammy-palkintoa

Adele palkittiin vuoden laulusta, kiroili ja pyysi anteeksi.

Edesmennyt rocktähti David Bowie on voittanut Grammy-palkinnon kaikissa niissä viidessä palkintokategoriassa, joissa hän oli ehdolla. Bowie voitti muun muassa parhaan rock-kappaleen Grammyn.

Bowien viimeiseksi jäänyt albumi Blackstar julkaistiin vain kaksi päivää ennen hänen kuolemaansa vuonna 2016.

Los Angelesissa järjestetyn 59. Grammy-palkintoseremonian potkaisi käyntiin Adele laulamalla kappaleensa Hello. Vahvoista balladeistaan tunnettu Adele oli ehdolla viidessä palkintosarjassa. Hello-sävelmä toikin Adelelle vuoden parhaan laulun ja parhaan levytyksen Grammyt. Kappaleen ovat kirjoittaneet Adele ja Greg Kurstin. Vuoden albumin Grammy-palkinnon voitti Adelen albumi 25.

Adele käytti osan ajastaan lavalla pyytääkseen anteekseen aiempaa kiroiluaan. Brittilaulajan toinen esiintyminen gaalassa ei lähtenyt alussa liikkeelle odotetulla tavalla, minkä seurauksena hän kirosi ja pyysi, että kappale voidaan aloittaa alusta. Adele esitti tuolloin tribuuttina edesmenneelle George Michaelille tämän kappaleen Fastlove.

Rapmies vuoden tulokas

Parhaan uuden artistin Grammy-palkinnon sai rap-artisti Chance the Rapper. Chicagosta kotoisin oleva artisti julkaisee vain striimauksia. 23-vuotias artisti kiitti lavalla Jumalaa, perhettään ja koko Chicagoa.

R&B-musiikista ammentavaa poppia laulava Beyoncé nappasi tänä vuonna enemmän ehdokkuuksia kuin kukaan muu artisti, kaikkiaan yhdeksän. Myös hän esiintyi palkintogaalassa. Aiemmin tässä kuussa raskaudestaan julkisesti kertonut Beyoncé lauloi kappaleet Love Drought ja Sandcastles.

Naiskaksikon kovimpana haastajana vuoden albumin saajaksi pidetään torontolaista rap-artistia Drakea Views -albumillaan.

Make America great again -mekko herätti huomiota

Ennen varsinaisen palkintoseremonian alkua keräsi BBC:n mukaan punaisella matolla paljon huomiota laulaja Joy Villan asuvalinta. Villan Yhdysvaltain lipun värejä kantavassa mekossa luki edessä suurin kirjaimin Make America great again. Mekon laahuksessa luki vieläkin isommin kirjaimin Trump.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.