Eläin - 2000 Deluxe

ELÄIN

2000 Deluxe

Juki
Tarttuvia popmelodioita ja paljon säröä. Se lienee vaihtoehtorokin klassisin kaava. Tämän periaatteen nimeen vannoo myös joensuulainen Eläin, jonka kakkoslevyn vimmaisissa popralleissa kitara rämisee ja urku ulvoo. Kotimaisen alternativen parhaiden perinteiden mukaisesti keitoksessa on myös aimo annos musiikillista kieroutta ja mustaa huumoria. Liikutaan samoilla taajuuksilla kuin vaikkapa Kumikameli, Kostajat ja Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi.

2000 Deluxe on musiikillisesti erinomainen ja ehjä paketti. Huonoja biisejä ei ole, ja peruskaavaa muunnellaan sopivasti, jotta levy ei jää toistamaan itseään. Melodiat vakuuttavat, ja niitä vyörytetään ihastuttavalla energialla- esimerkiksi biisi nimeltä 2000 on kuin yhtä kertosäettä alusta loppuun. Tästä ei vaihtoehtopop paljon parane.

Korkealle kurkotetaan myös teksteissä, joissa tavoitellaan yhtenäistä teemaa ja yhteiskunnallista näkökulmaa. Groteskien tarinoiden ja kärjekkään sanankäytön pyörteessä viesti kuitenkin jää ärsyttävänkin osoittelevaksi ja laajempi näkemys pysyy hämäränä. Ehkä tekstit pitäisi nähdä painettuina.

Kieroudessaan ja vimmaisuudessaan piristävä poplevy yhtä kaikki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.