Elämää pilvien yläpuolella

Viitasaaren taidekesän uusin tulokas Hirsinavettagalleria kutsuu erityisesti valokuvataiteen ystävät Pasalan kylälle. Vanhan navetan parsien yläpuolelle on ripustettu valokuvaaja Jaakko Tähden taidevalokuvia Itävallan Alpeilta.

Kuvankauniissa kuvissa Alppien rinteillä käyskentelevät lehmät, lampaat, vuohet ja työmiehet. Alppiruusut kukkivat ja vuorten huikeat maisemat huimaavat.

Lähes 12 000 valokuvan joukosta Tähti on valinnut Elämää pilvien yläpuolella -näyttelyyn viisitoista valokuvaa. Itävallassa viime kuukaudet asunut valokuvaaja kertoo valokuvien rinnalla vuolaasti Itävallasta ja sen maisemista. Tähden valokuvissa Itävalta saa kuvankauniit ja jylhät kasvot.

Läpiajettavan ladon puolella on esillä gallerian isännän, ilmavalokuvaaja Urpo Minkkisen valokuvia Viitasaaren kylistä. Nonstopppina valkokankaalla pyörivät kuvat kuljettavat katsojan kylältä toiselle, Viitasaaren komeiden metsien ja järvien ylle.

Minkkinen on vuosien aikana valokuvannut Keski-Suomen maisemia moottoroidusta varjoliitimestä käsin. Näyttelyssä Minkkinen keskittyy yksinomaan Viitasaaren maisemiin.

Hirsinavettagalleria on itsessään nähtävyys. Valokuvien rinnalla esillä on gallerian emännän Leena Minkkisen käsin tehtyjä skräppi-kortteja. Navetassa, ladossa ja hevostallissa on esillä maatalouden vanhoja esineitä ja työkoneita. Karhin ja Fergu-traktorin välissä näyttelyvieras voi levähtää ja nauttia kahvikupillisen kaikessa rauhassa.

Hietalan Hirsinavettagalleria on avoinna lauantai-iltapäivisin 12. elokuuta saakka osoitteessa Kannastie 3, Viitasaari.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .