Elämältä kaiken sain

Elokuva Elämältä kaiken sain on Mika Kaurismäen ja Vesa-Matti Loirin uusin yhteistyöprojekti kolme vuotta sitten tehdyn Tie pohjoiseen jälkeen. Elokuvissa on paljon yhteistä, mutta erojakin löytyy. Vesku on nyt Urho, vanhassa ränsistyneessä talossaan yksin asuva sairas vanhus, joka nauttii mieluummin jallua kuin hänelle määrättyjä lääkkeitä. Isänsä syntymäpäivää juhlistamaan saapuva Tiina (Armi Toivanen) kauhistuu isänsä kuntoa. Hän saa päähänsä muuttaa poikaystävänsä Tomin (Peter Franzén) ja tämän teinigoottityttären Emilian (Lenita Susi) kanssa huonokuntoiseen taloon.

Urhon elintapojen lisäksi remonttiin menee myös röttelö. Remonttimieheksi palkattu Kake (Jani Volanen) sotkee kuvioita vielä lisää yrittämällä iskeä Tiinan, eikä ole sitä mitä väittää olevansa.

Elokuva on siis perinteinen suomalainen draamakomedia, ihmissuhdetarina, tosin aika kliseisesti kerrottu. Perhe, onnellisuus, vanheneminen, aikuistuminen ja kolmen eri sukupolven välinen kuilu ovat totta kai tärkeitä aiheita, mutta niitä käsitellään kuin irtonaisia sketsejä.

Taloremppa ei oikein kanna koko elokuvaa, mutta kokonaisuuden pitävät joten kuten kasassa parhaansa tekevät näyttelijät. Loirin on saanut tilaisuuden esittää karismaattista itseään, kun hän lukee rappioalkoholistien totta kai hallitsemia elämänviisauksia nuoremmille sukupolville.

Elokuvasta ei paljon huumoria löydy, vaikka se luokiteltu draamakomediaksi.

Tähtiä 2/5

Sisä-Suomen Lehti julkaisee äänekoskelaisista elokuvaharrastajista koostuvan raadin arviot tuoreista ensi-iltaelokuvista. Raatiin kuuluvat: Jaana Tani, Matti Pasanen ja Hannu Lönnroth.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.