Elastinen: Iso kuva

Elastinen

Iso kuva

Rähinä Records

Arvio: 2/5

Elastisen kipuaminen kohti kansakuntamme kärkiräppärin statusta tuntuu olevan työlästä puuhaa. Mahtipontisesti Iso kuva -nimen saanut tuorein julkaisu kasaa näkymiä tämän prosessin vaiheista.

Kuulijaa ei kuitenkaan pitkästytetä turhan tarkkoihin detaljeihin kaivautumisella. Sen sijaan yksinkertaiset lyyriset teemat kumpuavat maailmasta, jossa hymy ei hyydy, kun menevä mies menee, mellastaa ja rakastaa ilman suorituspaineita.

Parin vuoden takaiseen edellislevyyn verrattuna mikään ei siis ole muuttunut. Toisin olisi voinut ehkä olettaa, sillä esittihän räppäri kykenevänsä astetta ketterämpäänkin ilmaisuun Vain elämää -sarjassa.

Albumin harvalukuisesta vierailijakaartista maininnan ansaitsee Robin, jonka tuella osin Paula Vesalan sanoittama Vahva tsemppaa kansamme nuorinta laitaa pitämään päät pystyssä. Sen sijaan Snoop Doggin runsaasti mehustellun duetoinnin tyhjänpäiväisyyttä ei pelasta miehen legendastatuskaan.

”Hymyilen matkal pankkiin niin, et näkyy kitarisat” on menestyksestään ja imagostaan tietoisen miehen puhetta, mutta hänen musiikissaan ei kuitenkaan juuri huumori hersy. Sen vuoksi yhdestoista albumillinen pokalla vedettyä minuuden myyntipuhetta alkaa olla jo aika elähtänyt konsepti.