Elokuva-arvio: Gloria Bell -pääpari lumoaa draamassa

Gloria Bell
Arvio: 3/5

Yksi yhteen tehdyt uudelleenfilmatisoinnit ovat aina yhtä hämmentäviä, etenkin jos kyse on ohjaajasta kopioimassa omaa työtään. Jopa Michael Haneke jaksoi ryhtyä moiseen, tehdessään vuonna 2007 Hollywood-jäljennöksen itävaltalaisesta Funny Games -elokuvastaan. Elokuvat vastasivat toisiaan otos otokselta, näyttelijät vain vaihtuivat.

Yhtä pikkutarkasti nyt myös Sebastian Lelio on siirtänyt alunperin chileläisen Gloria-hittinsä (2013) Yhdysvaltain maaperälle. Santiago on vaihtunut Los Angelesiin. Julianne Moore esittää Glorian roolin, josta Paulina Garcia pokkasi parhaan näyttelijättären palkinnon Berliinin elokuvajuhlilla.

Gloria Bell on, tismalleen kuten chileläinen kaksoisolentonsa, eronnut keski-ikäinen nainen, nauttimassa vapaasta elämästään, hieman myös kärsimässä, yksinäisinä yön tunteina. Hänellä on aikuiset lapset, mukavia ystäviä, oma auto ja työpaikka. Hän käy 1970-luvun musiikkia soittavalla sinkkuklubilla tanssimassa, ja vaikkei hän vaikuta kaipaavan ihmissuhdetta, hän iskee silmänsä Arnoldiin (John Turturro). Suhde menee päin mäntyä, sillä kahden lapsen isä Arnold ei vielä hallitse eronjälkeistä elämää samalla suvereniteetillä kuin Gloria.

Hienosti hennoissa valoissa kuvatun, rauhallisen draaman lumoavuus on Mooren ja Turturron karismaattisissa roolitöissä.

Ohjaus: Sebastian Lelio, käsikirjoitus: Sebastian Lelio, Alice Johnson Boher, kuvaus: Natasha Braier. Pääosissa: Julianne Moore, John Turturro. Tyylilaji: Draama. K-12.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .