Elokuva-arvio: Hölmösti nimetty Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin -elokuva on humanismin, suvaitsevaisuuden ja ihmisarvon puolella

Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin

3/5

Ohjaus: Ken Scott. Pääroolissa: Dhanush. Tyylilaji: draamakomedia. K7.

Opettaja Aja (Dhanush) saapuu kolmen nuorisovankilaan tuomitun varhaisteinin luokse kertomaan tarinansa. Takaumina kerrottu uskomaton seikkailu muodostaa elokuvan varsinainen juonen.

Aja on rakastavan ja vaativan köyhän äidin ainoa lapsi. Pojan ja äidin yhteinen mahdottomalta vaikuttava unelma on matkustaa vielä joskus Pariisiin. Kun äiti sitten kuolee, paljastuu, että nyt aikuisen Ajan isä on Pariisissa asuva ranskalainen mies.

Aja lentää Pariisiin etsimään isäänsä ainoana omaisuutenaan väärennetty sadan euron seteli. Pariisin Ikeassa, unelmiensa ihmemaassa, Aja päätyy nukkumaan vaatekaappiin, joka yllättäen lähetetään autolla Lontooseen.

Romain Puértolasin menestysromaaniin perustuva Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin ei välitä tyylilajien eikä realismin rajoista. Maagisessa realismissa voi tapahtua mitä vain. Onko se totta, on sivuseikka. Ajasta tulee vahingossa ja syyttään osa Euroopan pakolaisongelmaa.

Ajan motto on, että ihmiset ovat syntyessään tasa-arvoisia, mutta siihen tasa-arvo sitten päättyykin. Ihmiselämän suurin voima on sattuma. Heti perässä tulee karma. Hyvistä teoista seuraa loppujen lopuksi hyvää. Ehkä vähän naiivia mutta lohduttavaa ja sympaattista.

Hölmösti nimetty Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin on humanismin, suvaitsevaisuuden ja ihmisarvon puolella. Homman pointti ei niinkään ole Ajan uskomaton tarina kuin se, että ihmiset ovat ihmisiä kaikkialla ja ansaitsevat hyvää kohtelua. Tamili-elokuvan supertähti Dhanush on silkkaa karismaa niin pienessä kuin suuressakin draamassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .