Elokuva-arvio: Huippujengi Himalajalla -animaatio on tyylikäs vanhan ajan seikkailu

Huippujengi Himalajalla
3/5

Huippujengi Himalajalla jatkaa Laika-yhtiön pieteetillä tehtyjen animaatioden sarjaa. Coraline, ParaNorman sekä Kubo ja samuraiseikkailu -piirretyistään tunnettu yhtiö luottaa vanhanaikaiseen stop motion -kerrontaan, tosin käyttäen hyödyksi upouusia digitaalisia 3D-tulostustekniikoita. Jälki on tyylikästä.

Viktoriaaniselle aikakaudelle sijoittuva elokuva seuraa löytöretkeilijä Sir Lionel Frostia, joka pyydystää erikoisia olentoja ja halajaa arvovaltaisen seikkailukerhon jäsenyyttä. Kunnianhimo ajaa Frostin legendaarisen Isojalan jäljille.

Yllättäen Isojalka ei olekaan tarujen hirveä peto vaan liikuttavan kiltti ja hieman hömelö, luku- ja kirjoitustaitoinen karvakaveri, joka tuumailee ja puhelee hassuja.

Kaksikko suuntaa tarujen kaupunkiin, etsimään isojalan kaukaisia sukulaisia.

Seikkailu sivuaa ohuesti brittiläistä kolonialismia, piikitellen Frostin ja hänen kollegojensa öykkärimäisyyttä, mutta viime kädessä kyse on perheen pienimmille suunnatusta viihderallista. Simppeliä tarinaa ei parhaalla tahdollakaan saata ylistää monitasoiseksi.

Lionelin ja karvaturrin seikkailuretki on silti täynnä hersyviä tilanteita, joissa ystävyyttä koetellaan ja syvennetään mielikuvituksellisilla tavoilla. Yksityiskohtiensa puolesta Huippujengi Himalajalla on mallikasta metkuilua, ilman itsetietoista näsäviisautta ja kliseistä popkulttuuri-viittailua, joihin niin monet nykypiirretyt tuppaavat perustua.

Animaatio. K7

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .