Elokuva-arvio: Ihmenaisen näyttävä supersankariseikkailu

Wonder Woman on paras toimintaelokuva aikoihin.

Wonder Woman

Arvio: 4/5

Supersankarisarjakuvien maailmassa on kaksi kuninkaallista: nykyään Disneyn talliin kuuluva Marvel sekä DC Comics.

Yhtiöiden elokuvallinen taistelu ei ole ollut tasavertaista. Marvel on tuottanut tyylilajin suurimmat hitit ja parhaimmat elokuvat, DC on räpiköinyt kaukana perässä.

Wonder Woman on paras DC-elokuva koskaan ja muutenkin erittäin viihdyttävä ja näyttävä supersankariseikkailu.

Tämä tuli yllätyksenä. Wonder Womanin, Ihmenaisen, camp- ja pin-up-henkinen hahmo ei ole kovin tunnettu. Ohjaaja Patty Jenkinsin edellinen pitkä elokuva, Monster – Aileen Wuornos, ilmestyi yli kymmenen vuotta sitten, 2003. Sen jälkeen hän on lähinnä ohjannut tv-sarjoja.

Diana (Gal Gadot) on amatsoniprinsessa, joka asuu Välimeren paratiisisaarella yhdessä soturinaisten kanssa. Dianasta kasvatetaan ja koulutetaan huipputaistelija, eikä Diana tiedä, että oikeasti hän on vieläkin enemmän.

Ihmisten maailmassa eletään ensimmäisen maailmansodan aikaa. Amerikkalainen lentäjä ja sotilas Steve (Chris Pine) päätyy amatsonien maailmaan – saksalaiset perässään.

Steven pitää päästä Lontooseen kertomaan tietojaan sodanjohdolle. Idealistinen hyvän- ja rauhantekijä Diana lähtee mukaan. Dianan mukaan ihmiset ovat hyviä, ja sodat johtuvat sodanjumalan pahasta vaikutuksesta. Kun sodanjumalan tappaa, loppuu sotakin.

Näinä synkkien ja traumaattisten supersankareiden aikana Wonder Woman ottaa kevyemmän otteen. Eniten huumoria syntyy amatsonien maailman ja reaalimaailman yhteentörmäyksestä.

Dianan kotisaarella kaikki valta ja voima on naisille, eikä miehiä ole lainkaan. Englannissa naisilla ei vielä ole edes äänioikeutta. Saati sitten, että mestarillisesti taistelevaan supervoimaiseen kaunottareen olisi totuttu.

Wonder Woman on myös paras toimintaelokuva aikoihin. Mättöä ei ole läheskään läpi koko elokuvan, mutta kun sitä on, se näyttää upealta. Hidastuksia käytetään tehokkaasti, ja nykymuotin vastaisesti taistelukohtauksista saa jopa selvää.

Se että Wonder Woman on israelilaisen näyttelijän ja mallin Gal Gadotin lähimurto Hollywoodin tähtitaivaalle, on täysin selvää. Kyse ei ole vain siitä, että Gadot on upea seksikäs nainen, vaan ei siitä haittaakaan ole.

Karismaattinen Gadot on erittäin uskottava ja vakuuttava roolissaan. Wonder Womanin optimismi ja maailmanparannuspuheet ovat tavallaan lapsellisia, mutta ne eivät koskaan siltä tunnu. Gal Gadot saa katsojan sympatiat puolelleen, koska hän näyttelee niin hyvin.

Wonder Woman rokkaa komeasti – sekä elokuvana että hahmona.

Ohjaus: Patty Jenkins. Päärooleissa: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, David Thewlis. Tyylilaji: fantasiaseikkailu. K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.