Elokuva-arvio: Lego Batman on Batmaneista hauskin

Lego Batman

Arvio: 4/5

Lego Movie oli menestys ja vuoden 2014 hauskimpia komedioita. Kuten nimestä voi päätellä, Lego Batman elokuva jatkaa samalla idealla mutta eri päähenkilöllä.

Batman suojelee jälleen Gotham Cityä rikollisilta. Vai suojeleeko? Batman on tehnyt työtään vuosikymmeniä, ja roistot riehuvat kaupungissa jatkuvasti yhä ja aiheuttavat tuhoa. Batman on yksinäinen, omahyväinen ja katkera. Hän ei suostu käsittelemään ongelmiaan, eikä tekemään yhteistyötä muiden kanssa.

Vaikka kyseessä on koko perheelle sopiva animaatiomedia, jossa esiintyvät Lego-ukkelit, Batman-mytologialle ollaan uskollisia. Mukana on Jokeri ja monta muuta superroistoa, osa Supermanin maailmasta. Roistoja on haettu lainaan Harry Potteria, Taru sormusten herraa, Gremlinsiä ja Godzillaa myöten.

Elokuva on äärimmäisen vauhdikas ja hyvin hauska. Lego Batman sopii lähes koko perheelle, joten dubbaus on ymmärrettävää. Itse näin suomenkielisen version, enkä suosittele samaa muille aikuisille. Elokuvaa joutui kääntämään päässä jatkuvasti takaisin englanniksi, koska suomeksi huumorista kääntyy vain noin puolet.

Lapsilta huumorista jää käsittämättä reilusti yli puolet, sillä elokuva vilisee populaarikulttuuriviittauksia ja heittoja joka suuntaan. Kuinka moni lapsi tajuaa esimerkiksi heitot 1960-luvun camp-Batmaniin tai kulttisarjaan Doctor Who?

Lego Batman on sekä keskittymishäiriöinen että salaviisas elokuva. Mitä vitsien lukumäärään tulee, nyt ollaan aika lähellä teoreettista maksimia.

Ohjaus: Chris McKay. Dubbaus: Will Arnett, Ralph Fiennes, Michael Cera. Tyylilaji: animaatiokomedia. K7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.