Elokuva-arvio: Näyttelijä Max Minghellan esikoisohjaus Teen Spirit on teini-idolitarina, joka toistaa kaavamaisuuksia

Teen Spirit

Arvio: 2/5

Näyttelijä Max Minghella on lähtenyt seuraamaan edesmenneen ohjaajaisänsä Anthony Minghellan (muun muassa Englantilainen potilas, Lahjakas herra Ripley) jalanjälkiä, ohjaamalla esikoiselokuvansa Teen Spirit. Se on Minghellan itsensä käsikirjoittama tarina Englannin Wightsaarella kasvaneesta 17-vuotiaasta tytöstä Violetista (Elle Fanning), joka voittaa arkuutensa ja ponkaisee X-Factor-tyyppisen Teen Spirit -laulukilpailun kautta pop-tähteyteen.

Tarinaa ei voi omaperäisyydestä kehua, sen verran monia tie-tähtiin-elokuvien kliseitä siihen on ympätty. Violet on tietysti rikkinäisestä perheestä ja pystyy vain laulamisen ja musiikin kautta purkamaan tuntojaan. Auttaakseen yksinhuoltajaäitiään taloudellisessa ahdingossa Violet työskentelee, tietenkin, tarjoilijana.

Violetin mentorissa on sentään jotain särmää ja pientä yllättävyyttä. Kroatialainen Zlatko Buric esittää sympaattisesti oopperalaulajan uran jättänyttä heppua nimeltä Vlad, joka tunnistaa Violetin potentiaalin ja opastaa tyttöä laulamaan sielunsa syvyyksistä.

Popvideon estetiikkaa jäljittelevän vanhanaikaisen elokuvan kaavamaisuuksia voisi katsoa helpommin läpi sormien, jos Violetin hahmo ei olisi niin kiiltokuvamainen, söpö poptuhkimo vailla sen kummempaa luonteikkuutta. Violetin puolalaiset sukujuuret tuntuvat nekin vain eksoottiselta heitolta, sen sijaan että niillä olisi jokin merkitys Violetin tarinassa.

Fanning on laulanut itse kaikki osuutensa, pysyen toki nuotissa, ja kappaleet tuovat elokuvaan kaivattua nostetta. Mutta hieman on vaikea uskoa, että hänen vaatimaton äänensä herättäisi moista huomiota.

Ohjaus: Max Minghella, käsikirjoitus: Max Minghella, kuvaus: Autumn Durald, musiikki: Marius De Vries. Pääosissa: Elle Fanning, Zlatko Buric. Tyylilaji: Draama, musiikki. K7.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .