Elokuva-arvio: Naiskaksikko seikkailee yhdentekevässä Bond-parodiassa

The Spy Who Dumped Me

2/5

Ohjaus: Susanna Fogel. Tyylilaji: komedia. K16.

Kate McKinnon ja Mila Kunis nähdään päärooleissa Susanna Fogelin ohjauksessa The Spy Who Dumped Me. He esittävät ystävyksiä, Morgania ja Audreya, jotka ajautuvat keskelle tarkoituksellisesti sekavaa agentti- ja vakooojapeliä.

Kokonaisuus on nimensä mukainen parodia Bond-leffasta 007 rakastettuni.

Elokuvan juonirakenne on mahdollisimman ohut, jotta tilannekomiikalle jäisi riittävästi tilaa. Samalla kokonaisuus näyttäytyy viihteellisenä mutta myös yhdentekevänä, sillä Fogelin yhdessä David Isersonin kanssa tekemä käsikirjoitus on hetkittäisistä oivalluksistaan huolimatta varsin puutteellinen.

Yhden lauseen sutkaukset ovat parasta antia tässä kevyessä kesäseikkailussa, jossa pyöritään useissa Euroopan pääkaupungeissa.

Los Angelesissa marketin kassana työskentelevä Audrey saa tekstarin poikaystävältään Drew’lta (Justin Theroux). Sen mukaan heidän suhteensa on ohi. Pian selviää, että Drew on itse asiassa CIA:n agentti, jota vieraat voimat jahtaavat. Audrey ja Morgan päätyvät kuin vahingossa keskelle takaa-ajojen sävyttämää maailmankuvaa.

Toimintakaruselli pyörii niin Wienissä, Pariisissa, Prahassa, Berliinissä kuin Budapestissakin, ja lopputuloksena on yllätyksetöntä, mutta paikoin tiivistä toimintaa, jonka keskellä erityisesti Kate McKinnonin oiva koominen lahjakkuus kukoistaa.

Saturday Night Live -show´sta muistettava McKinnon on rempseä koomikko, jossa olisi ainesta vaativimpiin rooleihin. Ilman hänen ilmeikästä panostaan jäisi Fogelin elokuva vaille suurempaa vastakaikua.

Mila Kunis on roolissaan huomattavasti vaisumpi. Sivurooleissa nähdään Justin Theroux’n ohella myös X-Files-tähti Gillian Anderson.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .