Elokuva-arvio: Nunnat lakoon - Nunna luotaa kiitettävästi pohjamutia jokaisella osa-alueella

Nunna

1/5

Vaikea sanoa, millä lailla kauhuelokuva voisi olla tökerömpi. Corin Hardyn ohjaama Nunna luotaa kiitettävästi pohjamutia jokaisella osa-alueella.

Juoni perustuu vanhan liiton kummitteluun, korpimetsän varjostamassa nunnaluostarissa Romaniassa. Nuori nunna hirttäytyy pirulaisen piinaamana. Vatikaani lähettää luostariin tutkimusretkelle käheä-äänisen, sänkipartaisen papin (Demian Bichir) ja – jostain ihmeen syystä – nuoren nunnanoviisin (Taissa Farmiga). Luostarin kupeessa majaileva maajussi (Jonas Bloquet) lähtee mukaan, soihdunkantajaksi. Kolmikko majoittuu luostariin, jonka kalmaisuus on niin satumaisen liioiteltua, ettei elokuvassa ole minkäänlaista arkirealismia vastapainona yliluonnolliselle.

Äänitehosteisiin perustuvat käänteet tapahtuvat maalaisjärjen ulottumattomissa, eikä katsojan kannata tuhlata aikaa etsimällä logiikkaa seitinohuiden hahmojen toiminnasta ja poskettomasta dialogista. Pappia, nunnaa ja maajussia heitellään kammiosta toiseen säikkymään tyhjästä ilmestyviä olentoja, joista yksi liittyy hämärällä tavalla papin menneisyyteen. Jouduttuaan elävältä haudatuksi ja miltei tapetuksi pappi toteaa: ”Minusta tuntuu, että jotain pahaa täällä on tekeillä.” Välkky kaveri.

Sumuinen hautausmaa risteineen, kelloineen ja korppeineen kielii siitä, ettei kliseitä ole jaksettu piilotella. Kyseessä on Kirottu-elokuvasarjan viides osa, mikä tarkoittaa vain sitä, että pääpahis, demoninunna Valak, on nähty aiemmin sarjan toisessa osassa.

Huvipuiston kummitusjunaa muistuttava kauhukuvasto yltyy koomisen hurmokselliseksi, kun pappi saa erikoisvoimia Jeesuksen verta sisältävästä putelista.

Tyylilaji: Kauhu. K-16.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .