Elokuva-arvio: Siivekkäät ja kärsäkkäät samassa veneessä – Angry Birds 2 on vinha toimintaralli ja tasavarma myyntituote

Angry Birds 2

Arvio: 3/5

Rovio-yhtiön hittipeli ja sen vihaiset linnut valtaavat valkokankaan toistamiseen. Angry Birds 2 on samanlaista villiä ja yltäkylläistä digianimaatio-äksöniä kuin neljän vuoden takainen ensimmäinen osa.

Mihinkään sen syvällisempään ei edes pyritä, mutta tuskinpa näissä hahmoissa ja tässä konseptissa olisikaan potentiaalia psykologisempaan ja tunteellisempaan tarinaan.

Edellisen osan tapaan Angry Birds 2 on suomalais-yhdysvaltalainen tuotanto, jonka lopputeksteistä ei juuri suomalaisnimiä löydä. Eikä tarinassakaan mikään viittaa tai liity Suomeen. Tuotannosta vastaa Hollywoodin jättiyhtiö Columbia Pictures ja levityksestä Sony Pictures.

Pääosassa on jälleen tummista yrmeistä kulmakarvoistaan tunnettu Red, joka saa tilaisuuden osoittaa sankaruutensa. Linnut joutuvat tällä kertaa lyöttäytymään yhteen ikuisten viholaistensa possujen kanssa, kun erikoinen kolmas saari ilmestyy horisonttiin.

Jäätävissä olosuhteissa sinnittelevää saarta hallitsee naispuolinen kotka, joka pölkkypäisine alamaisineen pamauttelee lintujen ja possujen asuinsijoille jääpalloja ja laavaa sisältäviä kuulia.

Mustapartainen possu Leonard ja Red kokoavat yhdessä iskuryhmän, johon kuuluvat heidän lisäkseen räjähdysherkkä Pommi, pelokas Mahti Kotka, Sakke ja Saken keksijä-sisar Silver. Mikään ei yhdistä vanhoja vihollisia niin kuin uusi vihollinen. Siinä elokuvan pääaihe.

Pikkuruisessa sivujuonessa kolme pientä ja sinnikästä tiputyttöä hukkaavat kolme munaa avomerelle ja kaikenmoiset epäonniset sattumat estävät munien pelastamisen talteen. Kunnes tiput löytävät sisäisen tyttöenergiansa ja ottavat homman haltuun.

Kohtaukset pursuavat äkkiväärää slapstickiä, joka pitänee ainakin lapsikatsojat hereillä. Pop-kulttuuri-viittauksia viljellään pääosin musiikilla. Mukana on heiveröinen teema liittyen Redin yksinäisyyteen ja sinkku-statukseen. Yksinäisyys koskettaa myös tarinan naispahista, jonka tuhovietin syyksi paljastuu rakkaudessa koettu pettymys.

Ohjaus: Thurop Van Orman, käsikirjoitus: Peter Ackerman, Eyall Podell, Jonathon E. Stewart, kuvaus: Simon Dunsdon, musiikki: Heitor Pereira. Tyylilaji: Animaatio. K-7.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .