Elokuvatähti James Francoa syytetään seksuaalisesta ahdistelusta

Hollywood-tähti James Francoa syytetään seksuaalisesta ahdistelusta, kertovat amerikkalaismediat. Kaksi Francon näyttelijäkoulua käynyttä naista on nostanut kanteen häntä ja hänen yhtiökumppaneitaan vastaan.

Naisten mukaan Franco kumppaneineen pakotti heidät esiintymään seksuaalisissa kohtauksissa alasti. Kohtaukset kuvattiin, ja näyttelijänurasta haaveilevia naisia vaadittiin luovuttamaan videoiden oikeudet Francolle. Kuvausten piti olla koe-esiintyminen Francon tuottamiin filmeihin, joita ei kuitenkaan koskaan tehty.

Naisten nostaman kanteen mukaan nyt jo lakkautettu näyttelijäkoulu oli Francolle vain keino päästä käyttämään nuoria naisia seksuaalisesti hyväksi. Naiset hakevat Francolta ja hänen yhtiökumppaneiltaan vahingonkorvauksia itselleen ja muille koulua käyneille.

Francon asianajaja torjui syytökset ja sanoi, että hänen päämiehensä kiistää ne. Asianajaja kertoi, että Hollywood-tähti aikoo haastaa naiset oikeuteen ja vaatia heiltä vahingonkorvauksia. Asianajajan mukaan naiset ovat vain hankkimassa itselleen julkisuutta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun 41-vuotias Franco on joutunut epäillyksi seksuaalisesta ahdistelusta. Hän on myöntänyt yrittäneensä iskeä 17-vuotiasta tyttöä Instagramissa. Viime vuonna Los Angeles Times kertoi viiden naisen sanoneen, että Franco oli painostanut heitä seksuaalisiin tekoihin.

Franco on toiminut sekä näyttelijänä että ohjaajana. Hän oli vuonna 2011 ehdolla parhaan miesnäyttelijän Oscar-palkinnon saajaksi elokuvasta 127 tuntia. Hän voitti viime vuonna Golden Globe -palkinnon parhaasta miesroolista elokuvassa The Disaster Artist.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.