Eminem – The Marshall Mathers LP2

Levyn nimi kertoo tästä Eminemin uutukaisesta melkein kaiken tarvittavan. Kyseessä on jatko-osa miehen vuonna 2000 ilmestyneelle The Marshall Mathers -levylle. Alkuperäinen on pälpättäjän paras albumi, ja yksi modernin hip hopin merkkiteoksista. Se soundaa vielä tänä päivänäkin aivan uskomattoman hyvältä. Kakkososalla käsitellään samoja teemoja, ja se on tunnelmaltaan lähellä alkuperäistä. LP2 sisältää useita hienoja hetkiä, mutta jatko-osa on vain jatko-osa.

Alku on lupaava. Bad Guy on jatko Stan-hitille, jossa Stanin nyt aikuinen pikkuveli tahtoo kostaa veljensä kuoleman. Seitsemän minuuttia pitkä eepos kasvaa loppua kohden massiiviseksi. Rhyme or Reason sämplää näppärästi Zombiesin ikivihreää Time of the Seasonia. Singlenäkin julkaistulla Rap Godilla Eminem ampuu taas konekivääripapatustaan sellaiseen tahtiin, ettei kovin moni muu taida moiseen pystyä.

Liian monen biisin biitit ja taustat ovat kuitenkin yhdentekeviä. Teknisesti yksi maailman taitavimmista räppäreistä tuhlaa lahjojaan höpisemällä näiden päälle.

Vaikka äänessä olisi räppärin roolihahmo, niin 41-vuotias mies voisi myös jo vähitellen unohtaa homofobiset läppänsä. Ne ovat vain noloja. LP2 on silti parasta Eminemia sitten vuoden 2002 The Eminem Show’n.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.