Ennätys rikki Jyväskylässä, Halla-ahollakin osasyy – Yläkaupungin yö -kulttuurifestivaalilla kävi enemmän väkeä kuin ikinä

Lauantaina Jyväskylässä järjestetty Yläkaupungin yö -kulttuurifestivaali teki kävijäennätyksen. Järjestäjien arvio kävijämäärästä on 50 000 henkeä.

Toiminnanjohtaja Eveliina Eronen korostaa tiedotteessa kävijäluvun olevan karkea noin-luku.

"Näin suuren ilmaistapahtuman kävijämäärää on hankala laskea", Eronen toteaa.

Yläkaupungin yön kävijämäärää nosti tänä vuonna yhteistyö Kirkkopäivien kanssa. Kirkkopäivien järjestämissä tapahtumissa kävi arviolta 14 000 henkeä. Suuren suosion saavutti muun muassa yliopiston päärakennuksessa järjestetty keskustelutilaisuus, jossa piispa Teemu Laajasalo haastatteli perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa ja koomikko Joonas Nordmania sananvapausteemoista.

Suosituin yksittäinen kohde tänäkin vuonna Yläkaupungissa oli Jelmun konserttiteltta Kampuksen kentällä. Kirkkopäivä-yhteistyön vuoksi käytössä oli yli kaksi kertaa tavallista suurempi teltta, ja kävijöitä kertyi noin 7 000.

Yläkaupungin yö järjestettiin nyt 27. kertaa. Kyseessä on monitaiteinen ilmaistapahtuma. Edellinen kävijämääräennätys oli vuodelta 2017: noin 35 000 henkeä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .