Enter Shikari - A Flash Flood of Colour

4/5

Enter Shikari on näitä bändejä, joiden levyjä ei pitäisi antaa yhdenkään yli 25-vuotiaan arvosteltavaksi. 34-vuotias kriitikko tuntee A Flash Flood of Colouria kuunnellessaan itsensä ikivanhaksi jääräksi. Onko tämä musiikkia lainkaan ja ymmärränkö siitä yhtikäs mitään?

Electronicore ja post-hardcore, mitä ihmettä nämä termit edes tarkoittavat?

Ensikuuntelun jälkeen ainoa sana jolla levyä voi kuvailla on sillisalaatti. Dubstep, möykkäkitarat, kummalliset tahtilajit, konesäksätys, rääkyminen, kauniit melodiset kertosäkeet, metalli ja punk samassa paketissa ovat liikaa pienelle päälle. Muutaman kuuntelun jälkeen homman juju alkaa avautua. Levyn punainen lanka on se, että sillä ei ole punaista lankaa.

Enter Shikari on oman aikansa Rage Against the Machine tai System of a Down. Se tekee ihan mitä sitä huvittaa, välittämättä muiden mielipiteistä. Kantaaottava kakofonia on musiikkia joka on tarkoitettu täysillä huudatettavaksi ja se ärsyttää varmasti vanhempia ja naapureita.

Enter Shikari oli aikaansa edellä jo debyytillään vuonna 2007. Viisi vuotta myöhemmin Skrillex ja kumppanit ovat tienanneet vähän vastaavalla soundilla miljoonia. Enter Shikarin maailmanvalloitus on vain ajan kysymys.

Aki Lehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.