Epicrenel – The Crystal Throne

Siitäpä onkin aikaa kun gramofonissani on laukannut vanha kunnon vuoristohevi. Epicrenelin runko on koottu power metal -yhtye Adamantrasta. Ensin mainitun tuottajana, biisintekijänä ja kitaristina toimii Adamantrassa rummutellut Mikko Sepponen. Mukaan on saatu myös urkuri Chrism ja basisti Jukka Hoffrén. Sinfonista metallia myllyttävästä Amberian Dawnista löytyivät virtuoosit kitaran varteen (Emil Pohjalainen) ja rumpuihin (Joonas Pykälä-aho). Keskisuomalaisittain kiinnostavin kiinnitys on laulaja Christian Palin (Adagio, Random Eyes), jonka suuri yleisö muistanee parhaiten kolmen vuoden takaisesta television laulukilpailu X Factorista.

Epicrenel-debyytti on ehtaa miekkaa ja magiaa. The Crystal Throne rymistelee alushaarniska hiessä läpi hengästyttävän, mutta myös herttaisen kökköisen fantasiatarinan. Musiikki toistaa alkuaikojen Helloweenin, Manowarin ja Rhapsodyn eeppisiä maneereja.

Paikoin The Crystal Throne ihastuttaa, mutta etenkin Palinin laulumelodiat ovat paikoin turhan ideattomia. Laulun terävöittämisen lisäksi Epicrenel olisi voinut miettiä vielä enemmän sitä omaa juttuaan, taidokkaan sankarihevipastissin sijaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.