Eric Clapton – Old Sock

Muutama viikko sitten 68 vuotta täyttänyt Eric Clapton on jo aikapäiviä sitten jättänyt taakseen musiikilliset yllätykset. Elämäntyylin kovasti kolhima ”slowhand” on viimeisten vuosikymmenten aikana ollut parhaimmillaan silloin kun musiikkiin on liittynyt jokin henkilökohtainen tunnelataus.

Pääasiassa vanhoja cover-klassikoita kierrättävä Old Sock ei poikkea tästä. Se valuu eteenpäin tasaisissa merkeissä. Clapton ja nimekäs soittokaarti on varmasti muistellut menneitä hellehatut päässä, mukavissa merkeissä. Raukea sunnuntaipäivä avautuu studion ikkunoista.

Kesken sunnuntaisoittelun bändi yllättää. Hotellihuoneeseen kaksi vuotta sitten liian nuorena kuolleen Gary Mooren Still got the Blues näyttää, mihin Clapton ja kumppanit voisivat laajemminkin yltää. Tuntuu kuin ”vanha sukka” Eric heräisi yhtäkkiä sitä tulkitessaan eloon. Paras blues syntyy jälleen tuskasta.

Claptonin kanssa All of me -laulun tulkitseva Paul McCartney levytti vuosi sitten samalla idealla vanhoja jazz- ja viihdeklassikoita, mutta virkeämmin ja kunnianhimoisemmin. Hetkellistä piristystä tuovat Claptonin lapset, jotka on otettu mukaan laulamaan taustoja Every little thing -kappaleeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.