Erkki Kurenniemi & Circle - Rakkaus tulessa

ERKKI KURENNIEMI & CIRCLE

Rakkaus tulessa

Full Contact/Ektro
Jos mietitään tämän vuoden kiinnostavinta kokeellisen musiikin julkaisua, niin tässä on vahva ehdokas. Kiinnostavan siitä tekee 75 vuotta täyttävä Erkki Kurenniemi, jonka yhteislevy porilaisen Circlen kanssa kuulostaa lähinnä saavuttamattomalta fantasialta.

Circle ei esittelyjä kaipaa, mutta Kurenniemi on valtaosalle musiikinharrastajista varsin tuntematon nimi. Kyseessä on suomalaisen elektronisen musiikin pioneeri numero yksi, joka on taiteellisen (ja tieteellisen) toimintansa ohella tallentanut elämäänsä monen kymmenen vuoden ajan mitä erilaisin tavoin, yhtenä niistä oman puheen nauhoittaminen.

Tällä levyllä kuullaan miehen huomioita marraskuun 1. päivän tapahtumista vuodelta 1972. Säestäjänä toimii Circlen äänitys vuosimallia 1999, joka itsekseen tuskin olisi ylittänyt julkaisukynnystä. Hypnoottisesti junnaavat riffit ja epämääräiset virittelytauot tarjoavat kuitenkin oivallisen taustan Kurenniemen höpinöille, joissa arkipäivän tapahtumat yhdistyvät korkeamman tason mietelmiin.

Ei voi kuin hämmästellä, miten jännittävän ja moniulotteisen tarinan nämä kaksi erillistä nauhoitusta muodostavat yhdessä.