Erykah Badu - New Amerykah Part Two: Return of the Ankh

ERYKAH BADU
New Amerykah Part Two: Return of the Ankh
Motown
Tässä se taas nähdään. Liika kikkailu sikseen ja johan alkaa lyyti kirjoittaa. Muutaman vuoden ajan epätasaisempaa materiaalia tehnyt Erykah Badu on palannut juurilleen viidennellä albumillaan, myös ihan konkreettisesti: Return of the Ankh sisältää pikku pätkiä, jotka ovat viittauksia Badun omaan aiempaan tuotantoon.

Vuonna 1997 maailmanmaineeseen Baduizm-debyytillään noussut laulajatar esittää nyt aiempaa selvästi meditatiivisempaa ja rennompaa materiaalia. Poljento kulkee downtempossa ja soulin lisäksi mukana on selviä jazzvaikutteita.

Mahtuupa mukaan myös pari käsittämättömästi svengaavaa neo-funk-palaa, kuten Turn Me Away. Tekstitkin ovat tällä kertaa vähemmän poliittisia kuin kaksi vuotta sitten ilmestyneellä edeltäjä New Amerykah Part One: 4th World War -levyllä - mutta ei tätä oikein kakkososaksi voi edes kutsua, niin erilaisia albumit ovat.

Badun tunnistettava ääni narisee, murisee ja kehrää kantajansa uskomattomiin suorituksiin. Jos se ei riitä saamaan päätä surinaan, toisinaan käsittämättömiin taajuuksiin säädetyt bassot saavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.