Esa Pakarinen - Meiltähän tämä käy! (1951-1988)

ESA PAKARINEN

Meiltähän tämä käy! (1951-1988)

Pro Visual
Rillumarein ja Esa Pakarisen ystäville on nyt tarjolla todellinen lahjapakkaus, kun miehen tuotanto on paketoitu kymmenen levyn ja yhden kirjan kokonaisuudeksi. Pakettia saa myös instanttina eli kahden cd:n kokoelmana.

Pakarisen "renkutuksista" kurtulle joko pitää tai sitten ei. Nehän ovat yksinkertaisia polkkia ja humppia, joissa lisäksi on useissa puheosuuksia. Ei siis mitään orkesterisovituksia.

Musiikinarvostajalle paketti on kuitenkin kullanarvoinen. Tässä kokonaisuudessa tiivistyy repehelismainen yhteiskuntakritiikki humoristisella tavalla. Tavalla, jota ei enää kuule: näennäiset spurtit agraarisen Suomen arjessa ovat mitä terävintä historiankirjoitusta ja ajan kuvausta. Yksinkertaisen kaunista ja pelkistettyä.

Kun tapasin Esa Pakarisen kerran Keuruulla, hän sanoi, että nyt hän on Pakarinen, mutta kun hän ottaa tekohampaat suusta, "hänest tulloo Sever Suhonen Alatölöviöstä".

Parasta Pakarista/Suhosta ovat kokoelmassa Kylymässä mualimassa, Kuti-kuti-kuti ja Rapurallaa. Tähdellisempää on kuitenkin perintö, jonka tuon ajan estradinerot loivat. Sillä heiltähän tämä kävi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.