Espoon Emman johtajaksi Pilvi Kalhama

Espoon modernin taiteen museon Emman johtajaksi on valittu filosofian lisensiaatti Pilvi Kalhama. Hän aloittaa tehtävässään 1. elokuuta.

Kalhama, 39, siirtyy Emmaan Gallery Kalhama & Piipon toimitusjohtajan paikalta. Hän on jo luopunut gallerian omistusosuuksista. Emman nykyinen johtaja Markku Valkonen siirtyy eläkkeelle.

Ennen Gallery Kalhama & Piipon avaamista Kalhama ehti toimia kuvataidekentällä useissa tehtävissä. Hän on ollut muun muassa Kuvataideakatemiassa tutkimuslehtorina, kuratoinut useita näyttelyitä ja kirjoittanut kuvataiteesta 1990-luvulta asti.

Taidehistorian ohella Kalhamalla on korkeakouluopintoja kulttuurihistoriassa, museologiassa, pedagogiassa ja kauppatieteissä.

Kalhaman ominta aluetta taiteessa on nykytaide, mutta hänellä on kokemusta myös designin puolelta. Muotoilu on merkittävästi esillä Emman tulevaisuudensuunnitelmissa.

Emman tulevaisuudessa häämöttää myös linkittyminen Espoon T3-strategiaan. Kyseessä on Otaniemen, Tapiolan ja Keilaniemen muodostama tieteen, taiteen ja talouden kokonaisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.