Eternal Erection: It’s Easy (Eat This Music)

20-vuotisjuhliaan viettävä Eternal Erection jatkaa jääräpäisesti oman juttunsa tekemistä. Sam Huberin johtaman bändin kokoonpano on pysynyt alusta asti samana. Eternal Erectionin kantava idea on, että soittohommia jatketaan niin kauan kun on hauskaa. Ensisijaisesti itselleen musiikkia tekevä bändi on vain yksi Huberin kokoonpanoista. Energisesti itseään funkilla ja soulilla viihdyttävän orkesterin parissa hauskaa on myös faneilla. Huberin projekteista Eternal Erection on se, joka on kelvannut parhaiten kuulijoille.

Bändin musiikki on muutakin kuin perinteistä funkia ja soulia. Nyt levylle on päätynyt moderneja soundeja, joista on kiittäminen Kemopetrolista tuttua Kalle Koivistoa. Hänen tuottamanaan It’s Easyssa on jotain samaa kuin Princen Art Official Age -levyssä. Kymmenen biisin joukkoon ei ole päätynyt yhdentekeviä lauluja. Sävellykset, soundit ja soittotaito ovat enemmän kuin kohdillaan.

Huber on bändin heikoin lenkki, mutta myös paketin kasassa pitävä voima. Teknisesti Huber ei ole kaksinen laulaja, mutta energian ja eläytymisen avulla hänen matala äänensä toimii härskissä menossa loistavasti.

Keikkaenergiaansa bändi ei ole onnistunut taltioimaan, mutta se ei ole ollut tarkoituskaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.