Etsitkö rauhallista ohjelmaa pyhäinpäivän illaksi? – Kirkkopuistossa tarjolla taidetta

Pyhäinpäivän iltaa voi viettää tänään taidepainotteisesti Jyväskylän Kirkkopuistossa.

Pyhäinpäivän iltana Kirkkopuistoon nousee laukaalaisen taiteilijan Ulla Aatisen yhteisöllinen teos Valon kylä. Se muodostuu paristasadasta värikkäästä pienoisteltasta, joista jokaisen sisällä on hautakynttilä. Valon kylän pystytys alkaa jo iltapäivällä, ja kaikki halukkaat voivat ottaa siihen osaa. Teos puretaan keskiyöllä.

Kaupunginkirkossa järjestetään kello 18 pyhäinpäivän konsertti, jossa kuullaan Anne Federlyn lauluja Anna-Maija Raittilan runoihin sekä Petri Laaksosen ja Anna-Mari Kaskisen sanoittamia kappaleita. Anne Federley Ensemblessa soittavat Pekka Björninen, piano, Markus Lajunen, huilu ja saksofoni, Ilona Rimpilä, kontrabasso, Esko Turpeinen, kitara ja rummut. Konserttiin on vapaa pääsy.

Pyhäinpäivän kunniaksi Jyväskylän taidemuseo Kirkkopuiston laidalla on auki puoleenyöhön saakka. Ohjelmassa on muun muassa Halloween-henkinen taskuhirvio-työpaja, Maiju Ahlgrénin Mukavuusalue-näyttelyyn limittyvä käsityökerho sekä runo- ja musiikkiesitys.

Taidemuseon ohjelma aloittaa samalla nuorille suunnatut Late Nights -illat Jyväskylän museoissa. Iltoja on tarkoitus järjestää kerran kuussa vuorotellen Jyväskylän taidemuseossa, Suomen käsityön museossa ja Keski-Suomen museossa.

Kirkkopuiston taidepainotteisen pyhäinpäivän illan järjestävät Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylän seurakunta ja Jyväskylän yliopiston taideaineiden opiskelijoiden ainejärjestö Corpus.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .