Eurooppa Neljästäkin tuttu Tanjalotta Räikkä valittiin Tampereen Teatterikesän taiteelliseen johtoryhmään

Tampereen Teatterikesän hallitus on valinnut festivaalin taiteellisen johtoryhmän uudeksi jäseneksi näyttelijä-ohjaaja Tanjalotta Räikän. Ohjaaja Miko Jaakkolan kausi päättyy tämän festivaalin jälkeen. Taiteellisessa johdossa jatkavat ohjaaja-käsikirjoittaja Hilkka-Liisa Iivanainen ja ohjaaja Aleksis Meaney.

– Halusimme valita tiimiin pitkästä aikaa näyttelijän. Tanjalotta Räikällä on pitkä ja monipuolinen ura niin laitosteattereissa kuin ryhmissäkin. Lisäksi hän on ollut mukana myös kansainvälisissä yhteistuotannoissa, toteaa tiedotteessa Teatterikesän hallituksen puheenjohtaja Reino Bragge.

Räikkä (s. 1962) on tamperelainen freelance-näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Uransa aikana hän on työskennellyt sekä kiinnitettynä näyttelijänä että vierailijana lukuisissa teattereissa eri puolilla Suomea. Tällä hetkellä Räikkä työskentelee muun muassa jyväskyläläisen Teatteri Euroopan Neljän palveluksessa. Räikkä toimii Eurooppa Neljässä "taiteellisena neuvonantajana", nimike tarkoittaa osa-aikaisesti hoidettavaa taiteellisen johtajan tehtävää.

Räikkä on työskennellyt uransa aikana myös vapaissa ryhmissä, 1990-luvun alussa muun muassa jyväskyläläisessä Yövieraissa. Hän on esiintynyt yli kymmenessä elokuvassa sekä tv- ja radiotuotannoissa.

Hän on myös muun muassa tamperelaisen Teatteri Telakan perustajajäsen ja kuuluu sen taiteelliseen johtoryhmään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .