Fair To Midland - Arrows & Anchors

FAIR TO MIDLAND

Arrows & Anchors

Seasons Of Mist
Yhdysvaltalaisen Fair To Midlandin neljäs kokopitkä on järjettömin vähään aikaan vastaan tullut sekametelisoppa. Jo kolme edellistä levyä olivat haastavia progemetallipaketteja, mutta nyt punainen lanka tuntuu olevan täysin hukassa. Kymmenen kuuntelukerran jälkeen kokonaisuudesta ei saa kiinni ja välillä kappaleet kuulostavat siltä kuin useampi levy soisi yhtä aikaa.

Parhaimmillaan bändi on silloin kun se keskittyy apinoimaan vain yhtä bändiä saman biisin sisällä, kuten avauskappale Whiskey&Ritalinin Coheed And Cambria -kikkailussa tai Rikki Tikki Tavin System Of A Down -rähjäämisessä. Kun yhteen lauluun sekoitetaan vaikutteita Toolista, Mars Voltasta, Mastodonista ja Linkin Parkista, niin tuloksena on päänsärky.

Ärsyttävin osatekijä Fair To Midlandissa on Darroh Sudderthin laulu. Mies kykenee vaikka millaiseen murinaan ja kiljuntaan, mutta silti hän kailottaa melkein joka kappaleen läpi Linkin Parkin poppikertosäkeet mieleen tuovalla soundilla.

Folkia, metallia ja taiderockia yhdistelevässä teoksessa on jotain kiehtovaa joka saa palamaan sen pariin yhä uudelleen. Levy taitaa vaatia vielä vähintään toiset kymmenen kuuntelua avautuakseen kunnolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.