Falcon (ex-Circle) – Frontier

Krautrockjunnauksella aloittanut ja komean uran vaihtoehtomusiikin parissa tehnyt Circle lainasi viime vuonna pienoiseksi brändiksi muodostuneen bändinnimensä eteenpäin.

Falcon (ex-Circle) -nimen alla Jussi Lehtisalon johtama muusikkojoukko uskaltaa hukuttautua entistä häpeilemättömämmin aikuisrockin ja kevythevin soundiin ja kuvastoon. Kappaleiden nimet – Beer and Ribs, Leather Seat ja Miami Tits – tiivistävät laulujen aihepiirit. Kliseitä ei pelätä, niistä iloitaan.

Hypnoottinen Vegas Sundown osoittaa, että vaikka Falcon taitaa genrensä konventiot kohtalaisesti, on yhtye edelleen parhaimmillaan silloin kun se venyttää standardirockin sävelkieltä kohti persoonallisempia kulkuja.

Incarnation

Vaihtoehtomusiikkiyhtye Circlen yli 20 vuotta kestäneeseen uraan on mahtunut monenlaista tyyliä ja luovaa ideaa. Uusin kokeilu on ainakin paperilla kiinnostava: yhtye on lainannut nimensä toisen bändin käyttöön.

Incarnation-levyllä soittaa porilainen death metal -yhtye Stench of Decay kitaristi Ville Valavuolla vahvistettuna.

Perinteisen death-naputuksen lisäksi levyltä löytyy muun muassa hidasta, kaoottista ja mustaa särömassaa. Jussi Rajala karjuu asiantuntevasti ja yhtye hallitsee alavireisen riffittelyn perustemput.

Viiden kappaleen mittaisen albumin pirtein veto on massiivinen, yhden riffin varassa kulkeva jumitus Burden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.