Fast & Furious 7

Fast & Furious 7

Arvio: 2/5

Uuden Fast & Furiousin puolesta on heti alkuun sanottava yksi asia. Se tuskin innostaa nuoria autoilijoita kaahaamaan ympäri kaupunkia säännöistä ja rajoituksista piittaamatta. Vauhtihulluus ei toki ole elokuvasarjan edellisistä osista laantunut. Päinvastoin, toissavuotiseen hurjasteluun verrattuna meno on jopa yltynyt.

Juuri siksi siinä taitaa kuitenkin olla hieman liikaa kellekään kuminkäryttäjälle matkittavaksi. Kaksi vuotta sitten urheiluautot ottivat maantiellä yhteen tankin kanssa. Nyt menopeleillä tehdään laskuvarjohyppyjä, käydään ilmataistoon helikopteria vastaan ja kiidetään pilvenpiirtäjästä toiseen. Ilmassa, seinän läpi. Kuka tarvitsee mielikuvitusta, kun pelkkä tyhmyys riittää?

Tarina ei ole sen älyllisempi. Käy ilmi, että viime osassa teilattu vihulainen ei suinkaan ole perheensä mätämuna. Jason Statham on kostoa vannovana velipoikana sen verran tyly ilmestys, että Vin Dieselinkin virne hyytyy. Ainakin välillä. Siinä sitten suhataan ympäri maailman kuka milloin kenenkin peräsimessä roikkuen.

Ohjaaja James Wan pysyy etevästi tilanteen tasalla. Kuvakerronta sinkoilee ja poukkoilee sinne tänne sortumatta turhaan hektisyyteen. Olivier Megatonin Taken-jännäreihin verrattuna tahti on jopa verkkainen. Missäpä toisaalta ei olisi, Megatonille kun sopisi antaa lempinimeksi ”Kolibri”.

Elokuvasarjalle on tunnusomaista myös vilpittömän oloinen tunteilu perheestä ja yhteenkuuluvuudesta. Ydinnäyttelijä Paul Walkerin kuoltua kesken kuvausten tunnesävy on tällä kertaa haikea. Sarjan faneille odotettavissa lienee hyvinkin koskettava hyvästijättö.

Ohjaus: James Wan. Rooleissa: Jason Statham, Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez. Tyylilaji: toiminta, jännitys. K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.