Fast & Furious

FAST & FURIOUS

Olen tismalleen juuri oikea henkilö arvostelemaan Fast & Furious-leffan Olen innostunut hot dog -autoista, auton virittämisestä, kiihdytysajoista, vaihdekepeistä ja kuumista naisista. Jäykät asetelmat ja vauhdilla mitättömyyksiin kohoava juonenkuljetus iskevät kuin muna silmään.

Yllättävää kyllä maailmassa on paljonkin kaltaisiani. Tuoliin upotessani ajattelin lähes tuntevani häpeää, että ehkä muutama ajokortista haaveileva fatsin kärryn renkaita lauantaiyössä polttava kulmakunnan kauhu voi tuntee tän saman.

Vin Diesel on sankari Dom Torettona, "kuuma ja kiihkee", todellisen oikeuden puolustaja, vaikka välillä tulee mieleen, et kuinka tiukkaan rakennettu bodi sillä oikein on, kun ei ulos tuu oikein mitään.

Mut ääni sillä on ihanan möree, muut näyttelijät kalpenevat korskean tähden rinnalla ihan tavallisiksi piipittäjiksi. Kun Dom sanoo USA:n rajalla luoden katseensa Meksikon synkkään ja rikollisen pimeään autiomaahan, "Tästä alkaa mun toimivaltani", kaikki tietävät, mitä se tarkoittaa.

Nyt on pakko tunnustaa, et mun viritykset on eri taajuuksilla. Tiedän, että leffan voi tehdä koneella syöttämällä sinne actionkaavan, ja tää näyttää just siltä. Mutta aukot käsiksessä, kuvauksen kompuroinnin, huumorintajuttomuuden ja kaiken turhuuden korvaa Vin Diesel ja kimaltava kromi.

Pauliina Siekkinen Ohjaus: Justin Lin. Rooleissa: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Michelle Rodriquez, John Ortiz. Tyylilaji: toiminta (K13).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.