Firenote - Firenote

FIRENOTE
Firenote
IVK Music
Pääkaupunkiseudulta ponnistava Firenote vaikuttaa jonkinlaiselta köyhän miehen Brother Firetribeltä. Soiton lajina on kasarihenkinen syntikkarock, biisit koostuvat pirtsakoista menopaloista sekä niistä pakollisista slovareista.

Laulaja Rickyn ääntä kuvailee paremmin sana kimeä kuin sielukas, mutta yhtä kaikki mies osaa asiansa. Ääntämisessä olisi sen sijaan tekemistä. Luulisi että tämä härmän englanti ei enää vaivaisi kansainvälistynyttä nuorisoamme.

Firenoten debyytti on semitoimivaa hard rockia, mutta mitään superhittejä kiekolla ei tunnu olevan. Parhaiten toimii levyn päättävä hulluttelu She Stole My Speedos, joka pelastaa levyn ylipateettiseen suohon vajoamiselta.

Päättöraidan ripeä tempo, koukuttavat melodiat ja kertosäe sekä selkeä kieli poskessa -asenne on se, mitä tämä bändi voisi viljellä enemmänkin. Koukkua löytyy toki esimerkiksi levyn avaavasta nimibiisistä sekä singlelohkaisusta Sara La Fountain, mutta näissä sorrutaan myös turhaan marjasteluun. Hana auki kunnolla ja jätetään fiilistelyt balladeihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.