Frank Turner and The Sleeping Souls (UK), Jaakko & Jay, Slack Bird

Jyväskyläläisyleisölle tarjoiltiin talven taittumisen kunniaksi tavanomaisesta punk-ilmaisusta hieman poikkeavaa mutta sitäkin energisempää musiikkia, kun maailmalla mainetta ja kunniaa saavuttanut folkpunkkari Frank Turner vieraili tanssisali Lutakossa The Sleeping Souls -yhtyeensä kanssa. Keikka oli neljän keikan Suomen kiertueen viimeinen.

Illan avasi jyväskyläläispohjainen Slack Bird, jonka akustinen ilmaisu pohjautui kitaran, kontrabasson ja mandoliinin säestämiin mies- ja naislauluihin. Yhtyeen positiivinen ote ja kappalevalinnat jättivät hyvän vaikutelman – tosin Slack Birdin musiikki toimisi pienemmällä lavalla ja äänentoistolla vieläkin paremmin.

Toisena esiintynyt hardcorefolk-duo Jaakko & Jay kaahasi duurivoittoisen settinsä läpi kovaa ja korkealta. Vaikka ulkomaillakin suosiota saavuttaneen kaksikon musiikilliset tehokeinot esiteltiin nopeasti, ei niiden vaikutus silti laskenut missään vaiheessa.

Lopulta poikkeuksellisen hyväntuulisen yleisön eteen saapui Frank Turner yhtyeineen. Heti aluksi tuli selväksi, että lavalla on yli tuhat keikkaa tehnyt äärimmäisen karismaattinen esiintyjä.

Vaikkei Tanssisali ollut tungokseen asti täynnä, tuhatpäisillekin yleisöille esiintynyt Turner bändeineen huomioi hienosti paikallaolijat ja sai ihmiset helposti mukaansa. Eikä ihme, sillä lähes jokainen kappale tuntui suosionosoituksista päätellen olevan monelle juuri se toivekappale. Myös maistiaiset artistin tulevalta levyltä vetosivat yleisöön vanhemman materiaalin rinnalla.

Kappaleiden ja niiden toteutuksen edustaessa hieman valtavirtaisemman musiikin muotokieltä löytyi punk-henkisyys pääsääntöisesti Turnerin laulutavasta ja teksteistä.

Kevyemmällä ja positiivisella asenteella esitetyt kappaleet tuntuivat silti sisällöllisesti puhuttelevilta. Omalla tyylillään perinnemusiikkielementtejä luontevasti yhdistellyt artisti tuntui vakuuttavan iloisen yleisönsä esiintyessään niin bändinsä kanssa, kuin soolonakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.